Net over de grens tussen Twente en Duitsland ligt de Vecht. Dat is dezelfde rivier als de Overijsselse Vecht, maar hier tussen Bad Bentheim en Nordhorn nog in het formaat van een flinke beek. De Dinkel is een zijriviertje van de Vecht, net boven Lage in Neuenhaus komen ze bij elkaar. De Vecht stroomt bij Coevorden Nederland binnen, en via Hardenberg en Ommen komt hij uit in het Zwarte Water, vlak bij Zwolle.  Deze Vecht is een andere Vecht als die bij Utrecht. Daar vaar je tussen de landhuizen en kastelen door, “onze” Vecht slingert zich tussen weilanden en bossen door, met hier en daar een kleine stroomversnelling. Kanoën op de Vecht is leuk! Onderweg kan je ijsvogels tegen komen.

Verschillende trajecten

We organiseren verschillende afvaarten op de Vecht. Eén van de afvaarten eindigt bij Pier 99, een supermooi restaurant aan de Vechtesee. Hier kan je kanoën op de Vecht afsluiten met een heerlijke maaltijd of een welverdiende borrel. Maar je kan ook iets verder stroomopwaarts een mooi traject varen, met stoere stroomversnellingen. Voor ieder wat wils. De Vecht is ook bijzonder geschikt om met scholen af te varen. We hebben voldoende kano’s voor groepen tot 60-70 personen. En we varen altijd onder begeleiding van enthousiaste instructeurs. Na afloop brengen we de chauffeurs terug naar de auto’s die op het startpunt zijn blijven staan.

Meer informatie over Kanoën op de Vecht?

We varen met groepen vanaf 10 personen op elk gewenst tijdstip. Tochten van anderhalf tot twee uur zijn mogelijk. Op verzoek verzorgen we touringcarvervoer van en naar de in- en uitstappunten. Ook de reservering van een optionele afsluitende maaltijd of borrel bij Pier 99 nemen we naar gewenst van je over. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, vragen of reserveringen.