Van 1 september tot en met 20 oktober varen we iedere zondagmorgen om 10:30 de Dinkel af met deelnemers die zich individueel inschrijven! Je hoeft dus niet met een groep van minimaal 10 personen te zijn.

De Dinkel, het mooiste kanoriviertje van Nederland, mogen we in verband met het broedseizoen van de ijsvogel en de oeverzwaluw pas na 1 september afvaren. Wij hebben hiervoor ook de benodigde vergunningen. De Dinkel slingert zich door het Lutterzand zoals het eeuwen geleden ook al deed. Uniek zijn de steile oevers van soms meer dan vier meter hoog. Je ziet de verschillende aardlagen, met donkeren strepen als een herinnering aan heide- en bosbranden van wel een eeuw geleden.

We varen vanaf Restaurant Keet’n Zwart naar de Kribbenbrug. Een tocht van tussen de anderhalf en twee uur, afhankelijk van de waterstand. Ook kan een boom die over het riviertje ligt de tocht wat langer laten duren.

De Dinkel wordt op dit traject helemaal vrij gelaten, dat wil zeggen dat er af en toe een boom over de rivier kan liggen zodat we er uit moeten met de kano’s. Dat is de charme van de Dinkel! Na afloop brengen we de chauffeurs terug naar de auto’s die op het beginpunt zijn blijven staan. Gezien het bochtige karakter van de Dinkel is deze rivier niet geschikt om met alleen kinderen te varen, per kano vaart minimaal één volwassene mee.

Kanovaren Dinkel:

  • Duur: twee uur
  • Kosten: €19,50 p.p.
  • Alleen te reserveren tussen 1 september en 1 april
  • Avontuurlijke tocht
  • Op zondagmorgen 10:30 individueel te reserveren!
  • Kanovaren Dinkel is echt uniek!!!!

De individuele reserveringen kunnen uitsluitend online gedaan worden op onze activiteiten webshop twente.cool